Tlf. 29 857 858 - følg os på      

Redningsåbning

En mere brandsikker bolig

Brandfare er altid en høj prioritering når man skaber rammerne for en bolig.  Dog er der mange boligejere, som glemmer at disse rammer skal ændre sig i takt med at boligen renoveres eller gøres større.  

Skal teenageren for eksempel overtage kælderen for at lave en teenageafdeling i huset, så er det vigtigt at man husker at montere redningsåbninger. Fordi det handler ikke kun om at du kan komme ud; det handler også om at hjælpen til komme ind til dig.  

Og dette sikrer man sig ved at lave hul til en redningsåbning.  

På billederne laver vi en redningsåbning for en kunde i Åbyhøj, hvor kælderen skal gøres klar til værelse for teenageren i huset. 

Kvalificer din redningsåbning

Et redningshul er til for at man kan klatre ud af hullet hvis der opstår en brand i boligen, men hullet er i høj grad også til for at brandmændene kan klatre ind i boligen. Derfor er det nødvendigt med en stor åbning.  

For at kvalificere sig til at være en redningsåbning skal højde plus bredde mindst være 150 cm. Man kan lave det ved enten af udvide et eksisterende vindue i boligen, eller banke noget mur ned for at indsætte et nyt. Selvom situationen hvor sådan et vindue skal tages i brug kan virke fjernt fra ens fantasi, eller det endnu værre hvis sådan et vindue ikke monteres.  

Hvis du gerne vil have råd og vejledning til hvordan du bedst sikrer din bolig mod brandfare, så skal du være velkommen til at kontakte os derom.

Kontakt AAMTF nu, og få gode råd og vejledning