Tlf. 29 857 858 - følg os på      

Afstivning før nedbrydning af bærende væg

Skal du nedbryde en bærende væg?

Så er det måske en god ide at læse med herunder. Når Aarhus Murer & Tømrerforretning river en bærende væg ned, er det nedenstående proces vi følger. Herunder kan du få overblik over startskuddet til dit nye projekt.

Afstivning før nedbrydning af bærende væg

Det er vigtigt at starte sikkert ud. Derfor starter vi altid med at sørge for at lave plads nok til stillads, hvis det skal bruges til nedbrydning af væggen. Det er meget vigtigt at styrken på stilladset passer til arbejdet der skal udføres. 

Det næste skridt ville herefter være at afdække hele gulvet med gulvpap som tapes fast. Så lægger vi 3,6 mm. Masonitplader på hele gulvet for at sikre at gulvet er helt afdækket. Ved væggen der skal fjernes lægger vi 15 mm. krydsfinerplader. 

For at undgå skrid, lægger vi gerne 4x4 tømmer på gulvet fra væg til væg, hvor afstivere skal stå. 

Nu skal en person stille et rørben i rigtig længde. Det skal være skruet til ca. brugs højde i midten af 4x4 tømmeret. To personer løfter 4x4 tømmeret op mod loftet og rørbenet sættes under og spændes til. Så tager man det antal rørben der skal bruges til projektet og sætter dem op. 

OBS: Husk at spænde dem alle til lidt ad gangen, da de kan blive løse når de andre løftes på plads. 

Samme procedure gentages på den anden side af væggen, før arbejdet begynder. Hvis det er en høj væg skal der føres stolper igennem væggen til ekstra afstivning af væggen. 

Nu har du afstivet din bærende væg. Du kan derfor gå ind og læse mere i anden del af vores procedure om nedrivning af en bærende væg, her.

Du kan også læse mere i vores artikler om hvordan man laver en bærende bjælke og nedbryder væggen

Vi anbefaler at du rådfører dig med en professionel håndværker, før du begynder arbejdet. 

Ønsker du en professionel håndværker til at klare opgaven, så står vi også klar til at hjælpe dig.